A HAL EGÉSZSÉGES ÉS FINOM, DE VALÓSZÍNŰLEG MÉG TE SEM TUDTÁL RÓLA EDDIG MINDENT, AMIT PEDIG ÉRDEMES LENNE.
Csökkenti a szívbetegség kockázatát
Amerikai tudósok megállapították, hogy azoknál, akik napi 3 deka halat fogyasztanak, 50%-kal csökken a szívbetegség okozta halálozás esélye. A hagyományos húsokról a hal fogyasztására való átállás csökkenti a koleszterinszintet. A különféle tengeri halak, a garnélarák, a kagylók rengeteg jó koleszterint tartalmaznak, a hazai édesvízi halak pedig sokkal egészségesebbek is a húsnál. Nézz körül a piacon, és vásárolj friss busát, hekket, tonhalat, melyekből változatos és egészséges ételeket készíthetsz!
Gazdag omega-3 zsírsavakban
Bizonyos halfajták gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak: ide sorolható a lazac, a szardínia és a makréla. Az omega-3 zsírok hosszú láncú, többszörösen telítetlen zsírsavak, melyekben eikozapentaénsav is található, ami csökkenti a test véralvadást szolgáló sejtjeinek összetapadását, és a vérrög kialakulásának kockázatát. Az omega-3 zsírsavak ízületi gyulladások és más mozgásszervi betegségek ellen is védenek.
A cigaretta közömbösíti a hal jótékony tulajdonságait
A halakban található zsírsavak egy erős dohányos számára nem nyújtanak védelmet a koszorúér betegségek okozta halállal szemben, sőt, ellentétes hatásokat produkálhatnak. Egy finn kísérletsorozat megállapította, hogy azoknál a dohányzó felnőtteknél, akik több halat ettek 30%-kal megnőtt a szívkoszorúér-megbetegedés okozta halál esélye azokhoz képest, akik kevesebbet fogyasztottak.
Kóstold meg nálunk a STÉG-nél!
Cím: 1055 Budapest, Dob utca 16.
Nyitva tartás: Hétfő-Szerda 11:00-00:00 Csütörtök-Vasárnap: 11:00-02:00
S T Ě G || 2 0 1 7.
forrás: https://wellnesscafe.hu/wellness/2016-04/megdobbento-tenyek-a-halrol/